B Complex Shaklee ~ Vitamin B Yang Lengkap

b-complex

B Complex tersenarai di dalam barisan vitamin yang penting untuk keperluan tubuh.

Apakah manfaat utama B Complex?

1) Menukarkan makanan kepada tenaga

B Complex Shaklee membantu proses penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga. Sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

2) Melawan Tekanan

B Complex Shaklee memastikan kesihatan fungsi saraf. Sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

3) Membantu Tumbesaran

B Complex Shaklee menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal pada bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4) Kesihatan Rambut

B Complex Shaklee memperbaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut. Ni sangat bagus bagi mereka yang ada masalah kekurangan rambut.

5) Kesihatan Mata

B Complex Shaklee mengurangkan masalah keletihan mata, katarak, meningkatkan kualiti penglihatan dan memperbaiki memori serta daya fokus anda.

6) Mengurangkan risiko anemia

B Complex Shaklee membantu pembentukan Sel Darah Merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam badan, memperbaiki kesihatan kardiovaskular, anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.

7) Meredakan Senggugut

B Complex Shaklee baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutama bagi mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

8) Mengurangkan risiko mendapat Perlcche (masalah mulut)

B Complex Shaklee boleh mengurangkan risiko penyakit kerekahan mulut (mouth chilitis), jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.

9) Detoksifikasi – Meredakan Alahan.

 

Bagaimana memilih B Complex yang baik?

Banyak jenama B Complex dipasaran boleh dipilih, tetapi pastikan ia mengandungi:

1. Kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3,B5,B6,B12 , asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
4. Elakkan pengambilan B-kompleks yang menawarkan rumusan larut -air (sustain release)

Apakah B Complex pilihan saya?

Saya memilih B Complex Shaklee kerana ia mengandungi semua perkara yang disebutkan di atas.

 

Apakah kelebihan B Complex Shaklee?

B Complex Shaklee dicipta oleh barisan saintis-saintis hebat. B Complex Shaklee mengandungi 8 kompenen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folic.

Para saintis Shaklee telah mencipta asid folic secara semulajadi yang pertama dengan kadar serapan yang tinggi dan berkualiti.

Asid folic Shaklee adalah semulajadi manakala lebih 90% asid folic di pasaran bersifat sintetik.

 

Bagaimana untuk mendapatkan B Complex Shaklee?

Jangan risau, saya bantu anda. Hubungi saya

Zefa Jubir (Ibu Yusuf & Maryam)

011-11537821

zefa_asmara@yahoo.com

(Visited 1,393 times, 1 visits today)

You may also like...

1 Response

  1. 10/08/2015

    […] zat besi dan vitamin B12 yang penting untuk membantu merangsang pembentukan sel darah merah. B Complex – Mengandungi 8 jenis vitamin B yang utama termasuk vitamin B12 dan asid folic atau folat. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge