Vitamin dan Suplemen Penting Untuk Jemaah Haji dan Umrah

Alhamdulillah, bakal-bakal haji 2017 sudah menerima surat panggilan masing-masing. Tak kurang juga yang sedang menunggu keputusan rayuan. Semua bakal jemaah sedang giat membuat persiapan dari pelbagai aspek termasuk penjagaan kesihatan.

Pengalaman kami menunaikan umrah baru-baru ini sudah cukup untuk menguji kekuatan fizikal terutamanya. Itu baru perjalanan 12 hari, inikan pula selama lebih dari sebulan.

Vitamin dan Suplemen Penting Untuk Jemaah Haji dan Umrah

Selain membuat pemeriksaan kesihatan dan prosedur-prosedur wajib seperti suntikan anti meningitis, kita juga boleh berikhtiar dengan beberapa jenis vitamin sebagai ikhtiar menyokong kesihatan yang lebih baik. Antara vitamin dan suplemen yang dicadangkan ialah:

Vitamin dan suplemen cadangan untuk jemaah haji dan umrah

Vitamin dan suplemen cadangan untuk jemaah haji dan umrah

1. Sustained Release Vita C Plus

Vitamin C membantu meningkatkan ketahanan badan melawan serta mengurangkan simptom-simptom demam dan selsema yang menjurus kepada penyakit-penyakit lain.

Pilihlah vitamin C Shaklee kerana ianya sustained release. Kelebihan vitamin C Shaklee ialah ianya dilepaskan secara berperingkat di dalam tubuh. Ini dapat memastikan vitamin c bertahan lama di dalam tubuh kerana kita sedia maklum bahawa vitamin c mudah rosak di dalam badan.

2. Ostematrix

Ostematrix ialah suplemen kalsium yang lengkap dengan magnesium, vitamin D dan mineral-mineral penting yang lain.

Ianya sangat penting untuk membantu menguatkan otot badan dan tulang. Ia juga membantu menghilangkan kekejangan kaki akibat berjalan jauh, sakit sendi dan tulang, sakit pinggang, lenguh badan dan sebagainya.

3. Vitalea

Vitalea ialah multivitamin yang lengkap. Sebiji Vita-Lea mengandungi 28 nutrients yang penting, temasuklah 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian.

4. B Complex

B kompleks sangat penting untuk menjana tenaga berpanjangan supaya kita sentiasa cergas bertenaga untuk mengerjakan ibadah di sana.

Mengandungi cukup kesemua Vitamin B yang diperlukan oleh badan secara lengkap, yang membuatkan kesemua nutrisi bergabung mencukupkan keperluan tenaga badan, mempengaruhi mood agar sentiasa tenang dan sentiasa meningkatkan semangat.

5. Nutriferon

Nutriferon adalah suplemen istimewa Shaklee yang diformulasi dan dipatenkan untuk menggalakkan penghasilan inteferon semulajadi tubuh. Interferon dan sistem imuniti tubuh sangat berkait rapat.

Cuaca di Madinah dan Mekah berbeza dengan cuaca di Malaysia. Perubahan cuaca menyebabkan ada jemaah yang jatuh sakit. Nutriferon Shaklee bertindak sebagai imunisasi semulajadi yang meningkatkan imuniti tubuh, dan seterusnya membantu tubuh imun terhadap penyakit.

6. Performance Drink

Performance Drink adalah minuman tenaga. Ia menjadi pilihan kebanyakan atlet dunia kerana rumusan OptiCarb yang telah Shaklee patenkan, meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan mempengaruhi peredaran bendalir badan.

Dibandingkan dengan minuman isotonik lain di pasaran, Performance Drink mempunyai lebih 67% sumber tenaga glikogen dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?

Untuk pertanyaan lanjut, pembelian, nak jadi ahli Shaklee atau nak tahu harga jimat, dialu-alukan untuk hubungi ibu. InsyaAllah ibu akan bantu anda.

Penghantaran serahan tangan dan cod sekitar Shah Alam. Pos seluruh Malaysia.

Zefa NorAsmara binti Jubir (Ibu Yusuf dan Maryam)
Shaklee Independent Distributor (ID 909824)
Pengedar Shaklee Shah Alam
011-11537821
zefa_asmara@yahoo.com
(Visited 613 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge