Pengalaman Hidap Diabetes 20 Tahun Hingga Kena Dialisis

Semalam, ibu ada menulis tentang En. Faiz yang menghidap diabetes akibat gaya hidup yang tidak aktif. Kemudian ibu ada menyentuh sedikit tentang kisah penghidap diabetes selama 20 tahun.

bacaan gula menurun

Gambar dari sumber Google

Pengalaman Hidap Diabetes 20 Tahun Hingga Kena Dialisis

Kisah pengalaman itu diceritakan oleh Puan Anisah Abdullah, tentang ayah beliau yang telah menghidap diabetes selama 20 tahun sehingga satu tahap beliau perlu menjalani dialisis.

“Ayah saya adalah pengidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tidak pernah kurang daripada 13.

Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.”

Ikhtiar Dengan Vivix

Dipendekkan cerita, sebagai satu ikhtiar ayah Puan Anisah mengamalkan sejenis suplemen berasaskan botani iaitu Vivix.

“Selepas consume Vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu-ragu nak buat conclusion, yang ayah bebas diabetes.

Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes.

Alhamdulillah.”

Ini adalah perkongsian peribadi dari Puan Anisah yang berikhtiar masalah kencing manis ayahnya dengan Vivix. Vivix bukan ubat, tetapi asbab pengambilannya ayah Puan Anisah semakin sihat ketika itu.

Rekod kesihatannya kembali seperti orang normal dan tidak perlu lagi buat dialisis sehinggakan doktor pun seakan tidak percaya! Subhanallah!

bacaan gula kini normal

Perkongsian Puan Anisah tentang ayahnya..

Apa Itu Vivix?

Secara ringkasnya, Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Untuk info lanjut, boleh klik artikel Vivix™ ~ Untuk Kesihatan Menyeluruh.

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kencing Manis?

Dari segi perubatan moden, penyakit kencing manis tidak dapat diubati, tetapi boleh dikawal. Matlamat utama dalam rawatan penyakit kencing manis adalah untuk mengurangkan tahap gula dalam darah, dari kadar yang luar biasa ke tahap gula lebih rendah dan normal.

1. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat anti radang yang menghalang sistem imun kita merosakkan ‘Beta Cell’ yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.

2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah Insulin Resistance ini banyak dipengaruhi oleh kadar guna dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita), maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarknya menjadi tenaga. Jadi , Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah. Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar guna kepada tenaga.

3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.

4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protin AGE

AGE ( Advance Glycation End Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritikal seperti kencing manis dan masalah jantung. Oleh itu, anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.

5. Vivix Membantu Mengatasi Masalah Luka Pesakit Kencing Manis

Resveratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ini membantu melawan serangan keatas luka yang menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.Resvaratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ini membantu melawan serangan keatas luka yang menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Bagaimana untuk mendapatkan Vivix

Setelah membaca banyak testimoni-testimoni positif berkenaan Vivix, ramai yang bertanya bagaimana nak dapatkan Vivix?

Vivix boleh dibeli di mana-mana cawangan Shaklee mahupun dari mana-mana pengedar sah. Tapi nanti dulu! Pastikan anda menerima konsultasi dan khidmat nasihat sebelum membuat pembelian kerana Vivix TIDAK SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN.

Sebotol Vivix berharga RM475.00 bersesuaian dengan khasiatnya. Para saintis Shaklee mengambil masa bertahun-tahun membuat kajian untuk menghasilkan Vivix. Vivix disahkan halal oleh badan Islam yang diiktiraf JAKIM.

Pembelian Vivix boleh dibuat secara online dan pembayaran boleh dibuat menggunakan kad kredit dan debit. Klik!

Beli Vivix online

Walaubagaimanapun, untuk pertanyaan lanjut, konsultasi, nak jadi ahli atau nak tahu harga jimat, dialu-alukan untuk hubungi ibu. InsyaAllah ibu akan bantu anda.

Zefa NorAsmara binti Jubir (Ibu Yusuf dan Maryam)
Shaklee Independent Distributor (ID 909824)
011-11537821
zefa_asmara@yahoo.com
(Visited 326 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge