Cara Atasi Sakit Lutut Supaya Boleh Solat Tanpa Rasa Sakit

Alhamdulillah, menjelang Maghrib tadi hari ini sudah 11 Ramadhan 1438H. Suasana terawih di masjid berdekatan rumah kami masih meriah, walaupun tidak seramai minggu pertama bulan puasa.

Satu kelompok jemaah yang saya perhatikan, ialah golongan mereka yang solat dengan duduk di atas kerusi. Tidaklah saya bertanya mengapa, tapi sudah boleh dijangka. Kemungkinan besar, mereka sakit lutut ataupun kaki.

Cara Atasi Sakit Lutut Supaya Boleh Solat Tanpa Rasa Sakit

Tiba-tiba saya teringat perkongsian dari beberapa orang pengguna Shaklee. Saya rasa terpanggil berkongsi pengalaman mereka, dan apa ikhtiarnya sehingga sakit di bahagian lutut hilang. Sebelum itu, tahukah anda mengapa sakit pada bahagian lutut terjadi?

Mengapa sakit pada bahagian lutut terjadi?

Sakit lutut sering dikaitkan dengan arthritis. Arthritis ialah istilah perubatan untuk sakit sendi dan tulang. Dalam ligamen ada kapsul yang mengandungi cecair Synovial dan cecair itu bertindak sebagai pelincir sendi yang melancarkan pergerakan.

Osteoarthritis pula merupakan salah satu jenis arthritis yang disebabkan oleh kerosakan tulang rawan sendi. Rawan sendi berfungsi untuk menyerap hentakan dan juga melincirkan pergerakan antara dua permukaan sendi. Apabila rawan menjadi haus, sendi mudah tercedera dan merasa sakit.

Perbezaan sendi sihat dan tidak sihat

Gambar di atas ini memberi gambaran, perbezaan di antara sendi yang sihat dan sendi yang telah mengalami masalah osteoarthritis.

Testimoni atasi sakit kaki dengan Vivix Shaklee

Berikut adalah perkongsian dari pengguna Vivix Shaklee yang mengalami masalah sakit lutut.

Testimoni 1

Testimoni 1 - ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 1 – ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 2

Testimoni 2 - ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 2 – ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 3

Testimoni 3 - ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 3 – ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 4

Testimoni 4 - ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Testimoni 4 – ikhtiar sakit lutut dengan Vivix

Bagaimana untuk mendapatkan Vivix Shaklee?

Mereka semua di atas adalah pelanggan Shaklee yang berhadapan dengan masalah sakit lutut. Alhamdulillah, ikhtiar mereka dengan Vivix memberi kesan yang positif.

Anda mahu juga sebotol Vivix tapi tak tahu nak beli di mana? Jangan risau, saya bantu anda. Untuk pertanyaan lanjut dan pembelian, hubungi saya. Saya menawarkan perkhidmatan penghantaran serahan tangan sekitar Shah Alam dan pos seluruh Malaysia.

Zefa NorAsmara binti Jubir (Ibu Yusuf dan Maryam)
Shaklee Independent Distributor
011-11537821
zefa_asmara@yahoo.com
(Visited 240 times, 1 visits today)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge