Kuatkan Sistem Pertahanan Badan Secara Semulajadi

Kita sekarang sedang berhadapan dengan ancaman virus Covid 19. Kerajaan Malaysia telah mengarahkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula 18 Mac 2020 sebagai usaha memutuskan rantaian virus.

Selain duduk di rumah, kita wajib ikhtiar menguatkan sistem pertahanan badan kerana virus mudah menyerang tubuh badan yang lemah.

Apakah Sistem Pertahanan Badan?

Sistem pertahanan badan atau sistem imun ialah satu sistem struktur dan proses biologi dalam sesuatu organisma yang melindungi organisma untuk melawan penyakit.

Bahasa mudahnya, bayangkan dalam badan kita ada askar-askar berperisai. Askar-askar ini berperanan menjaga dan mempertahankan tubuh badan kita dari serangan penyakit.

Jadi, kita kena pastikan askar-askar pertahanan ini sentiasa bersiap sedia dan kuat. Askar yang lalai dan lemah akan membuatkan badan mudah diserang penyakit.

Bagaimana Kita Nak kuatkan Sistem Pertahanan Badan?

Pada tahun 1970, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal dunia, telah menemui cara untuk meningkatkan ketahanan badan secara semula jadi serta menguatkan daya tahan badan. Bersama rakan penyelidik yang lain, mereka menyaring, menguji dan menilai lebih daripada 200 jenis herba yang berbeza.

Akhirnya, kombinasi empat bahan botani daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle telah dipilih kerana keberkesanannya dalam melindungi dan memberi ketahanan badan yang baik, secara semula jadi.

Itulah dia NutriFeron® Granules formulasi istimewa yang hanya boleh didapati di Shaklee. Suplemen yang melalui kajian berpuluh-puluh tahun dan diformulasi untuk menguatkan lagi sistem pertahanan badan (sistem imun).

Dr Yasuhiko Kojima

Dr Yasuhiko Kojima

NutriFeron Shaklee

NutriFeron® Granules diformulasi untuk menjaga kesihatan badan anda agar sentiasa berada dalam keadaan baik, selamat dan berfungsi secara semulajadi. Ia memberikan anda badan yang kuat dan kesihatan yang baik.

NutriFeron® Granules mengandungi campuran proprietari empat jenis ekstrak tumbuhan yang diperoleh daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle, yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan.

Nutriferon Shaklee

Nutriferon Shaklee

Siapa perlukan Nutriferon Shaklee?

  1. Individu yang perlu keluar bekerja dan sering berinteraksi dengan orang lain semasa musim wabak.
  2. Orang yang mudah sakit, demam, selsema, batuk, sakit kepala dll penyakit.
  3. Orang yang selalu kena ulser. Orang yang mempunyai sistem imun yang lemah lebih kerap mengalami ulser mulut.
  4. Orang yang kerja shift. Bekerja pada waktu malam akan menjejas keupayaan jam biologi badan anda untuk mengawal tindakbalas imun
  5. Orang yang suka makan dan minum benda manis. Pengambilan gula yang berlebihan mengehadkan sel-sel imun daripada melawan bakteria.
  6. Warga emas. Apabila umur semakin meningkat, sel-sel imun anda akan menjadi kurang aktif

Bagaimana untuk mendapatkan produk Shaklee?

Untuk pertanyaan lanjut, pembelian, nak jadi ahli Shaklee atau nak tahu harga jimat, dialu-alukan untuk hubungi ibu. InsyaAllah ibu akan bantu anda.

Penghantaran serahan tangan dan cod sekitar Shah Alam. Pos seluruh Malaysia.

Zefa NorAsmara binti Jubir (Ibu Yusuf Maryam)

Your Shaklee Distributor (ID 909824)
6011-11537821

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk tradisional.

KKLIU 2471/2019
MAL18106092TCR

(Visited 90 times, 1 visits today)

You may also like...

1 Response

  1. Dayang says:

    Imun badan amat penting untuk kekal sihat dan terlindung dari sebarang penyakit kronik, tq sis tipsnya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge